MoWi-Art

Kunst verbindt ons

Blog

Laatste week expositie "Kunst verbindt"

Geplaatst op 29 april, 2018 om 16:30

Nog 1 week en dan zijn de 6 weken van de expositie “Kunst verbindt” alweer afgelopen! Wat zijn deze weken snel gegaan en wat heb ik er van genoten! Het thema “Kunst verbindt”, is deze afgelopen weken zeker van toepassing geweest. Dat begon al bij de opening; de bezoekers hadden het zichtbaar naar hun zin, onder het genot van een drankje en een hapje. Hoe mooi om elkaar te treffen in de galerie, soms bij toeval. Een paar keer hoorde ik: “Hé wat toevallig dat ik jou hier tref wat leuk!”


In de weken die volgden hebben Monique Kleinjan en ik, met veel bezoekers aan de grote tafel gezeten. Onder het genot van een kop koffie of thee ontstonden leuke gesprekken over creatief bezig zijn. Soms  ging dat ongemerkt over tot diepere gesprekken. Onder andere over wat de bezoeker,  die bij ons aan tafel zat, had meegemaakt. Kortom de grote tafel in het midden was gedurende de expositie een sociaal ontmoetingsplekje geworden.


Het optreden van Coen en Leela kon bij de opening helaas niet doorgaan vanwege de keelontsteking van Coen. Maar op een andere zaterdag, zijn ze in de herkansing gegaan en hebben alsnog de expositie op een bijzondere wijze muzikaal weten te omlijsten. Het werd een geslaagde middag met leuk publiek; sommigen van hen werden geraakt door de muziek en teksten van Coen.


En dan nog het verhaal rondom de Fado zangeres Christina Branco. Zij zou ‘s avonds optreden aan de overkant van de galerie in theater De Kom. ik zou die avond naar haar voorstelling gaan samen met mijn nicht. Hoe mooi is dat; wij onze expositie en een paar stappen van ons vandaan Christina  Branco in de Kom!  Ik heb Christina een email gestuurd en haar uitgenodigd om de expositie te bezoeken en ik kreeg de volgende email terug:


Thank you very much for your e-mail.

Cristina and the band will arrive at Nieuwegein tomorrow after 17h00 and they will return to Amsterdam just after the show.

So, I’m afraid it will not be possible for them to visit the gallery but Cristina thanks you very much for the invitation and wishes lots of success to the exhibition."


‘s avonds na de voorstelling heb ik Christina toch nog kunnen ontmoeten en kort gesproken. Ze wist van de expositie en de email die ik had gestuurd. Dat vond ik echt zo leuk. Kortom de afgelopen weken hebben mooie ontmoetingen en ervaringen gebracht!


Dank andere Moniekie, dat ik dit samen met jou heb mogen doen . xx


Nog 1 weekje en dan kan ik met een goed gevoel terug kijken op 6 mooie en bijzondere weken….


Monique Willemse


p.s. de expositie is nog te zien van woe 2 mei t/m zaterdag 5 mei.

Monique Kleinjan en ik zijn in de galerie op donderdag en zaterdag


CategorieŽn: Column

Plaats een reactie

Oeps!

Oops, you forgot something.

Oeps!

De woorden die je hebt ingetypt komen niet overeen met de opgegeven tekst. Probeer het nogmaals.

0 reacties